MARÇ 2012

 

 

de Michel Tremblay

 

       
 

 

 

 

 
       
 

 

El 28 d'Agost de 1968, un jove i desconegut autor canadenc, de nom Michael Tremblay estrenava "Les Cunyades" ("Les Belles-Soeurs") en un teatre de Montreal. En l’obra original, Tremblay fa èmfasi en els diferents accents en què parlen els personatges, introduint el Joual per primera vegada a la dramaturgia, revolucionant el teatre i el sentiment nacional Quebequès de l’època. GespaTeatre hem extrapolat l'obra, adaptant-la a les “parles” que convivien a Palamós durant la dècada dels 60 (el català Empordanès, el català de l’Ametlla de Mar, el català de Barcelona i el castellà).

Concepció Brull, ha guanyat el concurs d'una coneguda cadena d'aliments. El premi: un milió de cupons que ha d’enganxar i enviar en pocs dies per obtenir un munt de regals amb els que sempre ha somiat. Per això organitza una reunió només per a dones i convida a les seves germanes, les seves cunyades, i les seves veïnes perquè l’ajudin a omplir les llibretes. Quan les quinze dones són al modest pis de la Conxita, l'enveja, els secrets i les xafarderies no es fan esperar, perquè a elles també els agradaria superar la misèria que les identifica i que malauradament les uneix. Els concursos són l´única possibilitat de tenir un cop de sort per sentir-se especials i afortunades. Al final de la nit, l'avarícia i l'arrogància de la Conxita ensorrarà els seus somnis.

Gespa Teatre us convida a gaudir d’una divertida comèdia plena d’absurdes situacions, i cedeix el protagonisme a la paraula de les actrius, que intima amb monòlegs, dinamitza en diàlegs, es conjunta amb corals a mode de lletania, i esclata amb cançons, on es barregen la trista realitat i el mon que somien. Dones autentiques, exagerades, de portes endins, d’un món íntim. Dones d’una època, el llegat del que som ara.

amb 
Dolors Badosa, Anna Benaiges, Elena Buxeda, Janina Gasull, Aurora Hernández, Mary Hortal, Neus Hortal, Isabel Llambrich, Nuri Pérez, Amèlia Ramírez, Pepi Ramírez, Consol Tubert, Vero Rosillo, Lourdes Valls i Laura Llambrich.

 

direcció: Nuri Domènech

 

 
 

 

 

fotografies

 

 

 

 
 

 

INICI

 

torna a la cronologia d'obres