La Cuina de la Gespa

 

A la Gespa, els fogons sempre són encesos. A la cuina sempre si cou alguna cosa...

 

 

LA TAVERNA DEL CALICÓ

 

El calicó és un teixit de cotó d´origen oriental de colors vius i brillants. A principi del segle XVIII va donar nom a un dels corsaris més famosos de la Història, Jack el Calicó,  que acostumava a vestir amb gran elegància amb aquest teixit. Aquest personatge històric ens ha arribat a través de figures literàries com Jack Rackham, popularitzat per Hergé en els còmics de Tin-Tin, o com Jack Sparrow, protagonista de la saga de cinema de Pirates del Carib. 

La sala de màquines de GespaTeatre feia una intensa fortor de salanc i de rom quan les calderes s’han engegat de nou i es comencen a escalfar les màquines d’un nou projecte. Es tracta de “La taverna del Calicó”, una peça de teatre musical escrita i dirigida per Carles Casanovas, amb la música d’Antoni Mas, que n’assumeix la direcció musical. Ambientada en una taverna marinera en un indret que podria ben ser Calella de Palafrugell a les darreries del segle XIX i principis del XX, i orbitant dins l’univers de la cançó de taverna que tan bé coneix el seu autor, ens retorna a un temps ja un xic allunyat, però sobre el qual s’apuntala la nostra història petita. Els assajos ja han començat, i, si tot va com ha d’anar, l’estrena és prevista per la primera setmana de desembre d’enguany.

El repartiment, que encara s’està acabant de tancar, compta en aquests moments amb membres de Gespa de diverses generacions, així com d’algunes col·laboracions externes.

JOAN:  Xavier Salvadó i Suñé

NURIA: Isabel Llambrich i Tauler

LOLA : Elisabet Fernàndez i Domínguez

SISO : Mohamed Oller Ayaou

MÈLIU : Josep Oliu i Brull

BERNAT : Xavier Casanovas i Rigall

MIQUEL: Josep Maria Batlle i Roses

ARNAU: Roger Farrarons i Martí

GENIS: Juli Estanyol i Vilanova

DIRECCIÓ MUSICAL : Antoni Mas i Bou

DIRECCIÓ:  Carles Casanovas i Rigall

 

 

La tripulació de la Taverna